Vár séta

A Sümegi vár, a középkor egyik legszebb csodája, amit ma is van szerencsénk igazán jó állapotban megtekinteni. A vár több átalakításon is keresztülment az idők során. Azonban nem csak a látvánnyal kápráztat el minket, hanem korhű kiállításokat is megtekinthetünk.
A vár lábánál a középkort megidéző lovasjáték segít, hogy igazán a középkorban érezhessük magunkat.
A várból kitekintve láthatjuk az egykor várost védő falak és kapuk maradványait. Ennek egyik maradványa ma is látható a vár alatt, a Tarisznyavár. Az épületegyüttes az 1656-58-ban épített városfal, a hozzátartozó lovas- és gyalogkapuból álló lőréses bástya, és a mellé épült vámház romjaiból áll.

Ha még nem fáradtunk el, érdemes megcsodálni a Fehér köveket. Ez a mészkőképződmény a várral szemközti dombon található, ahonnan rendkívül gyönyörű látvány tárul elénk a városról. Ha fenn járunk ezen helyen, lefelé haladva térjünk be a Terazzába, ahol különleges ételeket és frissítőket fogyaszthatunk. A finom ételek elfogyasztása közben tovább gyönyörködhetünk a csodálatos tájban.

A múltidéző barangolás folyamán megelevenedik előttünk a történelem és közelebbről megismerhetjük a múlt értékeit.
Ha több napos kirándulást szervezünk a Hotel Kapitány Wellness**** szeretettel várja a pihenni vágyókat, ahol feltöltődhetünk a következő kirándulás előtt.

A településen működik a Sümegi Pálinkaház, ahova betérve ,,Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyes pálinkákat kóstolhatunk.
Ha kedvünk tartja érdemes még egy sétát tenni, Sümeg határában lévő Mogyorós dombig. A területen védett neolitikus tűzkő-bánya és két mészkőfejtő is található. A kőfejtőnél geológiai tanösvényt alakítottak ki, melyet végigjárva megismerhetjük a terület jellegzetességeit, feltárásait.
Eseménynaptár
2024. June
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30