Balatoni panoráma, finom borok kíséretében

Egy kiváló szőlőtermő vidék, mely különleges panorámájával várja a kirándulókat. A Tagyon-hegy Tagyon község határában húzódik, ahol a festői környezet és a Balaton-felvidéki nedűk társaságában élvezhetjük a pihenést.

A település központjában a főtéren található a faluház, és egy kis park, ahol térképes eligazító tábla segít a tájékozódásban. A településen érdemes megnéznünk a katolikus templomot, melyet Bűnbánó Magdolna tiszteletére szenteltek.

A falu határában élesen jobbra kanyarodva juthatunk fel a Tagyon-hegyre. Az utunkat pincék és szőlőhegyek szegélyezik. Ha itt járunk érdemes betérnünk a Tagyon Birtokra vagy a Holló Pincéhez. A finom borokat és helyi különlegességeket gyönyörű balatoni panoráma kíséretében fogyaszthatjuk el.

Ha feltöltődtünk érdemes a környék nevezetességeit, természeti és épített kincseit is megtekinteni. Tagyon településről könnyen megközelíthető például a Hegyestű vagy akár a Szent Balázs templomrom is. A Tagyon-hegyen van lehetőségünk Hegyestű felé indulni, ha valaki nagyobb túrát szeretne. Tagyon központjából indulva a templom felé, majd a falut murvás úton elhagyva kezdjük sétánkat a Balázs-hegy felé.