Marcal menti felfedezések

A Marcal vidékén több település is tartogat érdekességeket. Ez a vidék a természeti kincseivel nyújthat számunkra érdekességeket. Mint például Dabronc határában a Marcal part. A vízpart nyugalma és a természet hangjai kellemes pihenést biztosítanak a szabadban. A parttól pár lépésre elérhetjük a Marcal-hidat, melyen állva a víz folyását hallgatva láthatjuk a Keszthelyi-hegység, másik irányba a Somló vonulatait.

Hetyefő határában található a Csonkás-hegy, ami nem igazán nevezhető hegynek. Jobbára egy mezővel körülvett terület, ahol jó időben, kellemes pihenésre van lehetőségünk, a madárcsicsergést és a természet hangjait hallgatva. Ötvös felé tovább indulva, az egykori Széchenyi kastély lehet következő állomásunk. A hagyomány szerint a kastély Szegedy Róza szőlőháza volt.
Ha innen a Nagy erdő felé haladunk, egy érdekes emlékművet találhatunk. Ebben az erdőben 1991. december 5-én lőtték le, a környék utolsó farkasát. Ennek emlékére állították az utolsó farkas emlékművét.

Folytatva utunkat, térjünk át Zalaerdődre. Története igen változó, többször is tulajdonosváltáson esett át a történelem során. A középkorban Nyavalád néven létezett.
A településen érdemes megnéznünk katolikus templomot, és akár a falu határában található vadászházat, melynek környékén kellemes sétát tehetünk a természetben.
Ha még nem fáradtunk el, induljunk a Hetyei erdőbe, ahol a természet egyedisége kápráztat el minket.
Eseménynaptár
2024. May
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31