A Skrabski Pincészetben nem csupán a bor tesz bennünket mámorossá, hanem a festői környezet és az csodálatosan felújított öreg présház harmóniája is.

CĂ­me: 8242 Balatonudvari, Hrsz.: 1206.
Tel.: +36 (70) 5908626
E-mail: info@skrabski.hu; sumegi.gabor7@gmail.com
Honlap: http://skrabski.hu

********
A pince ugyanis egy olyan ritka szőlőhegy része, ahol több tulajdonos is korhűen újította fel az egykori betyártanyának és kitűnő búvóhelynek számító pincéket. A pincészetben a Skrabski család által korábban elkezdett, természet közeli termesztés mellett tették le voksukat.

10 Ha-on gazdálkodnak. Szívügyük a természet és az ahhoz tartozó környezet megóvása, illetve megtartása mellett való szőlőművelés. A természetességhez hozzá tartozik a bor spontán erjedésén alapuló technológia, amellyel hűen őrzik a termőhelyre és fajtára vonatkozó egyedi jelleget.

A Skrabski Pince egykori szellemiségét követve a legfontosabb számukra, hogy minél jobb alapanyagból, természetes úton, minél jobb bort állítsanak elő. Fontosnak tartják a terméskorlátozást és a precíz szőlőművelést, amely természetesen a jó bor készítésének alapja. A szőlőterületeken ők is csak zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. A pince felett elhaladó út már területileg Dörgicséhez tartozik, így birtokuk is 40%-ban Balatonudvari, 60%-ban Dörgicse zártkertjében terül el. A pince autóval, mikrobusszal, kerékpárral, gyalogosan is megközelíthető.