Sarokház

Az Aradi család két fő területen is jeleskedik tevékenységével. Panziójuk a tihanyi faluközponttól és az apátsági templomtól gyalog tíz percre helyezkedik el, mint ahogy a neve is jelzi a sarkon.

CĂ­me: 8237 Tihany, Csokonai u. 12.
Tel.: +36 (30) 8935189
E-mail: sarokhaztihany@gmail.com
Honlap: http://sarokhaztihany.hu

********
A szálláshelyen egész évben fogadnak vendégeket, ahol 4 apartman és 2 szoba (3-as és 4-es szoba) áll rendelkezésre. Az udvarban zárt parkoló van. A balkonról látható, a félsziget belső tavi természeti környezete és a Balatonra nyíló panoráma igazán szemet gyönyörködtető. Az itt megszálló vendégeknek lehetőségük van reggelizni a panzió szépen kialakított közösségi helyiségeiben.

A család férfi tagjai borászkodnak. Ez a hagyomány körülbelül 90 évre nyúlik vissza, amely során a szőlő művelése és feldolgozása az édesapákról fiaikra örökítődött. A feldolgozás hagyományos módon, fahordóban történik. A borkóstolókon a régi pincék nosztalgikus érzését átélve az olaszrizlingből több évjáratot is megkóstolhatnak a látogatók. A hangulatos teraszon elfogyasztott kitűnő borok mellett a Belső tó felőli, turisták által kevésbé ismert panorámával ismerkedhetnek meg itt a látogatók.