A Régi Idők Udvara skanzen-étterem Tihany szívében található, igazi gyöngyszeme a Balaton-felvidéknek.

A skanzen étteremben nevéhez hűen a régi idők ízvilágát találjuk meg, ami annak köszönhető, hogy nem félkész termékekből, hanem alapanyagokból készülnek az ételek. Az étterem egyedi hangulatának, ételspecialitásainak és a családias kiszolgálásának köszönhetően vált igazán elismertté.

A vevői visszajelzések alapján a Balaton-felvidék legjobbjai közé sorolható. Az éttermet Papp Róbert és családja üzemelteti. A magyar paraszti élet mindennapjait bemutató skanzenben rendszeres folklór programokat, kézműves bemutatókat, zenés esteket, délutánokat tartanak. Agyagtálakon, fatányérokon kínálják kemencés ételeiket, melyeket rönkasztalokon tálalnak fel.

Saját készítésű szörpjeiket, házi pálinkájukat, házi sörüket agyagkorsóban, agyagpoharakban fogyaszthatjuk. Nem csupán a vendéglátásra, hanem a skanzen jellegből adódóan az egykori gazdálkodási kultúra bemutatására is nagy hangsúlyt fordítanak. A Régi Idők Udvara egy skanzen étterem, ahol a helyi kultúrtörténeti örökség megőrzése nagy hangsúlyt kap.

Semmi modern vagy divatos étel-ital nem kapható itt, minden magyaros és tradicionális a felszolgált ételektől az italokig, a házi szörpöktől, házi sörtől a helyi borokon át a lekvárokig. A berendezés és még a tányérok, poharak is a régi időket idézik. Az idősek nosztalgiázni szeretnek náluk, a fiatalok elméláznak a számukra újszerű, de múltbéli eszközökön.

Evés közben gyakran citerások, népzenések, cigány muzsikusok, néptáncosok fellépését hallgathatják, nézhetik a vendégek.
Eseménynaptár
2024. June
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30