A művészházaspár 2007 őszén költözött vissza Paloznakra. Vásznaikon a Pannon táj és a Balaton szépségeit örökítik meg.

Hagyományos módon festenek, a látásmódjukból eredő derű és harmónia békés, nyugalmas képeket teremt szőlős dombokról, présházakról, erdei utakról, virágos mezőkről, vagy tóparti nádasokban megbúvó ladikokról. Ennek a folyamatnak régebbi és új lenyomatai láthatók otthonuk falain és kiállításaikon. Különleges lehetőséget kínálnak azon érdeklődők számára, akik szívesen bepillantanának az alkotás folyamatába. Boda Balázs és Oláh Kati, festőházaspár egyedi, mások által nem megismételhető alkotásokat hoz létre.

A klasszikus tájképfestészetet képviselik hagyományos eszközökkel és anyagokkal, hagyományos stílusban. A helyi értékeket, a táj szépségét örökítik meg. Képeiken nemcsak a környező táj, a Balaton és a felvidék, a jellegzetes szőlős dombok és présházak jelennek meg, motívumaik egy megfoghatatlanabb, univerzálisabb értelmű skálán is mozognak. Művészetük fő célja a természet, a táj konkrét hangulatának visszaadása, az ezzel kapcsolatos élmény megfogalmazása.

A környezettel, a tájjal azonosulnak. Különleges lehetőséget kínálnak azon érdeklődők számára, akik szívesen bepillantanának az alkotás folyamatába. Képeiket saját galériájukban is meg lehet vásárolni, mely olyan személyes élménnyé varázsolja a vásárlást, amelynek plusz hozzáadott értéke van. Nagy hangsúlyt helyeznek a természeti, táji értékek megőrzésére, hiszen festményeiken a Balaton-felvidéki táj és annak hangulata jelenik meg.

Munkájukat lehetőségeikhez mérten környezettudatosság jellemzi, a szükséges alapanyagokat a legközelebbi helyről szerzik be, felesleges anyagokat nem használnak fel, veszélyes hulladék nem keletkezik. Tevékenységükkel a köz javára is szolgálnak, a Képíró Műhely a település értéktárában szerepel.
Eseménynaptár
2024. July
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31