Monoszlói Fazekasház

Gaál Ferenc fazekas, cserépkályhás és népi játszóház vezető. Feri és Kriszta nem csupán a magánéletükben, hanem szakmai érdeklődésüket tekintve is jól kiegészítik egymást.

Címe: 8273 Monoszló, Fő u. 10.
Tel.: +36 (30) 3637102
E-mail: gaalkeramia@gmail.com
Honlap: http://monoszloifazekas.extra.hu

********
Feri az általa készített szemes cserépkályhákhoz nagy hozzáértéssel maga készíti a kályhacsempét is. Sokak számára adják kályhái Balaton-felvidéken és távolabbi területeken is az otthon melegét. Fazekas termékei egyedi, finom, letisztult stílusát tükrözik, ugyanakkor hagyományos és egyéni motívumokat is alkalmaz mind az ajándék-, mind a használati tárgyaknál. Ez utóbbiak között leginkább konyhai edényeket találunk.

Egyéni motívumaiban megtalálhatjuk a népművészeti és a magyarság jelképeit is. Kézműves foglalkozásaikat kicsik és nagyok egyaránt kedvelik, ahol nem csupán az agyagozás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg az ide látogatók, hanem lehetőségük van a vesszőfonás, a linómetszés, a gyertyázás, papírmerítés, csuhézás, szalmázás, mozaikozás, batikolás, habkőszobrászat, kenyérsütés kipróbálására is. Ezek a foglalkozások jellemzően életre szóló emlékként maradnak meg gyermekeinkben, de a felnőttekben is.