A zánkai Lídia Borházban Lídia dédnagymama örökösei családtagjaikkal viszik tovább a szőlő- és borkészítés családi hagyományait.

A többnemzedékes borász család a Balatonfüredi – Csopaki borvidék “szerelmese”. Csaba a szőlőművelést, András a borkészítést, értékesítést végzi a gazdaságban. A kiváló termőhelyeken megtermelt szőlőből erjesztett borokat a hagyományos és korszerű technológiák ötvözésével állítják elő és palackozzák nagy szakmai igényességgel.

Az ifjú generáció fiatalos lendületet vitt a családi borászatuk életébe boraik új arculatával, borász társakkal útjára indított KóBor túra programjukkal és folyamatosan megújuló szolgáltatásaikkal. A KóBor túrán, szervezetten 4 pince borkóstolóján vehetünk részt, amelyet vacsora zár. A program ideje alatt mikrobusz szállítja a résztvevőket. A bortúra jó alkalom ara, hogy egy délután alatt közelebbről megismerhessük a Balaton-felvidéki borászkodás, illetve a pincészetek sokoldalúságát, sokszínűségét és ezt követően már ismerősként térjünk vissza barátainkkal ezekre a különleges helyekre.

Rendkívül szívesen mesél boraikról, a technológiáról, sőt náluk a vendég még a szüretbe is bekapcsolódhat, hogy minél közelebbi képet kaphasson a borkészítés bonyolult folyamatairól, a szőlőtermesztési technológiákról, és hogy megérthesse, miért számít a helyi bor, a környékbeli gazdálkodási kultúra egyik legfontosabb hírvivőjének.
Eseménynaptár
2024. May
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31