Lídia Borház

A zánkai Lídia Borházban Lídia dédnagymama örökösei családtagjaikkal viszik tovább a szőlő- és borkészítés családi hagyományait.

Címe: 8251 Zánka, Rákóczi u. 112.
Tel.: +36 (30) 5442238
E-mail: varga.andras@lidiaborhaz.hu
Honlap: http://lidiaborhaz.hu

********
A többnemzedékes borász család a Balatonfüredi – Csopaki borvidék “szerelmese”. Csaba a szőlőművelést, András a borkészítést, értékesítést végzi a gazdaságban. A kiváló termőhelyeken megtermelt szőlőből erjesztett borokat a hagyományos és korszerű technológiák ötvözésével állítják elő és palackozzák nagy szakmai igényességgel.

Az ifjú generáció fiatalos lendületet vitt a családi borászatuk életébe boraik új arculatával, borász társakkal útjára indított KóBor túra programjukkal és folyamatosan megújuló szolgáltatásaikkal. A KóBor túrán, szervezetten 4 pince borkóstolóján vehetünk részt, amelyet vacsora zár. A program ideje alatt mikrobusz szállítja a résztvevőket. A bortúra jó alkalom ara, hogy egy délután alatt közelebbről megismerhessük a Balaton-felvidéki borászkodás, illetve a pincészetek sokoldalúságát, sokszínűségét és ezt követően már ismerősként térjünk vissza barátainkkal ezekre a különleges helyekre.

Rendkívül szívesen mesél boraikról, a technológiáról, sőt náluk a vendég még a szüretbe is bekapcsolódhat, hogy minél közelebbi képet kaphasson a borkészítés bonyolult folyamatairól, a szőlőtermesztési technológiákról, és hogy megérthesse, miért számít a helyi bor, a környékbeli gazdálkodási kultúra egyik legfontosabb hírvivőjének.