Kalla Natur Kft.

A Kalla család több mint 60 hektáron gazdálkodik Bazsi és Sümegprága területén. A család saját magyar tarka állományból származó kitűnő minőségű tejből készíti a tejtermékeket.

Címe: 8351 Sümegprága, Rákóczi u. 41.
Tel.: +36 (70) 2286944
E-mail: kallaroland@t-online.hu
Honlap: http://www.facebook.com/kallasajtok

********
Nyáron inkább lágy sajtokat – camembert, pálpusztai, feta, mozzarella, parenyica – télen inkább érlelt sajtokat készítenek. A gazdaságban marhahúsból érlelt tőkehús, füstölt és szárított húsáru is készül. A gazdaság gyümölcseiből szezonálisan készítik a gyümölcsleveket, lekvárokat és egyéb ínyencségeket.

Csak saját maguk által megtermelt alapanyagokat dolgoznak fel. Roland nagyon szereti a gazdaság változatosságát, amelyet az egyik legnagyobb értéknek tart. A Kalla család legeltető gazdálkodást folytat. Az állatokat szénával, lucernával és abrakkal etetik, ami a tejnek nagyon jó alapminőséget biztosít. A feldolgozott és a frissen árusított tej is teljes tej.

A fajtaválasztás során a magyar tarka mellett döntöttek, mely hosszabb életű, mint a tejelő fajták és magas beltartalmú, jó minőségű tejet ad. A kettős hasznosítás révén pedig a hústermelésben is jelentős szereppel bír.