Tihanytól hét kilométerre a műemlék-vízimalom szomszédságában áll a Huszár vendéglő.

Kétszer negyven fős különteremben és a száz fős fedett teraszon várják kedves vendégeiket. A teraszról ráláthatnak a saját ingyenes parkolóra, fedett kerékpár tárolóra, gyermek játszótérre. Konyhájuk alapvetően magyaros jellegű, balatoni hal félékből bőséges választékot kínálnak és a nemzetközi ételválasztékot is kielégítik. Ételeikhez a jellegzetesen zamatos helyi borokat – köztük a sajátjaikat is – ajánlják.

A Vendéglő ma a Huszár Pincészet részeként üzemel. A nagy családi hagyományokra és tapasztalatokra alapuló borászat minden évben jó minőségű borokkal örvendezteti meg a borbarátokat. A Pannon-tenger réteges üledékeiből táplálkozó szőlők gömbölyű ízvilágot eredményeznek. Szívesen kóstoltatják boraikat – melyek a balatoni boraiknak megfelelően íz-, zamat, tájjellegűek.

Büszkék a borlovagrendük zászlós borára, Olaszrizlingükre, de a reduktív tárolásnak köszönhetően fiatalos Rizlingszilváni borukra is. Borkóstolásra a pincészetben vagy a vendéglőben is van lehetőség. A borok kóstolásánál javasolják azok összehasonlítását egymás utáni bírálatát, mely a gyakorlatlan vagy kezdő borkóstolót is fogyasztóik táborába csalogat. A Vendéglőhöz panzió is tartozik, így a megfáradt vendégek itt is megpihenhetnek.
Eseménynaptár
2023. March
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31