Tihanytól hét kilométerre a műemlék-vízimalom szomszédságában áll a Huszár vendéglő.

Címe: 8242 Örvényes, Malom u. 2.
Tel.: +36 (87) 449072
E-mail: huszar@huszar.info
Honlap: http://huszar.info

********
Kétszer negyven fős különteremben és a száz fős fedett teraszon várják kedves vendégeiket. A teraszról ráláthatnak a saját ingyenes parkolóra, fedett kerékpár tárolóra, gyermek játszótérre. Konyhájuk alapvetően magyaros jellegű, balatoni hal félékből bőséges választékot kínálnak és a nemzetközi ételválasztékot is kielégítik. Ételeikhez a jellegzetesen zamatos helyi borokat – köztük a sajátjaikat is – ajánlják.

A Vendéglő ma a Huszár Pincészet részeként üzemel. A nagy családi hagyományokra és tapasztalatokra alapuló borászat minden évben jó minőségű borokkal örvendezteti meg a borbarátokat. A Pannon-tenger réteges üledékeiből táplálkozó szőlők gömbölyű ízvilágot eredményeznek. Szívesen kóstoltatják boraikat – melyek a balatoni boraiknak megfelelően íz-, zamat, tájjellegűek.

Büszkék a borlovagrendük zászlós borára, Olaszrizlingükre, de a reduktív tárolásnak köszönhetően fiatalos Rizlingszilváni borukra is. Borkóstolásra a pincészetben vagy a vendéglőben is van lehetőség. A borok kóstolásánál javasolják azok összehasonlítását egymás utáni bírálatát, mely a gyakorlatlan vagy kezdő borkóstolót is fogyasztóik táborába csalogat. A Vendéglőhöz panzió is tartozik, így a megfáradt vendégek itt is megpihenhetnek.