A Sümegi Pálinkaház 2015 -ben kezdte meg pálinka lepárló tevékenységét, kereskedelmi pálinka előállítással és bérfőzési tevékenységgel.
A műhely rendelkezik aromatornyos (egylépcsős) és kisüsti berendezéssel is ,így alternatíva nyílik mindkét technológia igény szerinti alkalmazására. A kereskedelmi forgalomba kerülő pálinkáikhoz a környező településeken vásárolják a jó minőségű ,fajta azonos alapanyagot. Modern gyümölcsfeldolgozó berendezések és klimatizált erjesztő technológia segítségével szabályozott módon történik a gyümölcsök erjedése.
A lepárló berendezéseket hagyományos fatüzeléssel üzemeltetik,mely hozzájárul a gazdag aromaanyagok megtartásához. A palackozott pálinkáik a párlás során nyert középpárlatot tartalmazzák hígított állapotban. A Sümegi Pálinkaház 2018-ban bővült egy új épület egységgel ,mely többek között a pálinkafogyasztás népszerűsítését szolgáló kóstoltatótermet is magában foglal. A pálinkavilág iránt érdeklődők így betekintést nyerhetnek a lepárlás minden egyes folyamatába és lehetőségük adódik az előállított termékek megismerésére is.