Barnagi kalandozások

Túránkat a barnagi Vegyesbolttól indulva kezdjük meg, ami egyben Éltető Pontként ,, A Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék” védjegyes termékekkel várja a látogatókat. A Vegyesboltban beszerezhetjük a frissítőket és a finom útravalókat.

Innen sétálunk a református templomig, melynek oldalán lévő Hősi emlékművet is megtekinthetjük. Az ezt követő sétánk alatt, a Szent Márton katolikus templomhoz közeledve, szemügyre vehetjük a barnagi tradicionális épületek homlokzatait, építészeti jegyeit.

Tovább haladva a Fő utcán, balra térünk le az útról, ahol messziről láthatjuk a település határában lévő kálváriadomb stációinak első állomásait. Felsétálva a Kálvária kápolnához elidőzhetünk egy kicsit, majd az erdőn átvágva, szántóföldön keresztül érünk vissza a köves útra.

A környék felfedezését folytathatjuk az erdőn át a Zádor-vár felé, ahonnan könnyen megközelíthető a Hideg-hegy. A táj megannyi élményt tartogat, a zegzugos kanyargós erdei utakon. Ha szeretnénk még több helyet megnézni a Hideg-hegy alatti elágazásoknál, a Kő-hegy felé is vehetjük az irányt.

Aki szívesen megpihenne és feltöltődne egy csendes, nyugodt helyen, látogasson el a Barnagi Vendégházba, ahol feltöltődhet a következő kaland előtt.
Eseménynaptár
2024. April
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30