Kalandok a Bakonyban

(3 nap, 2 éjszaka reggelivel)
(Csoportos csomagajánlat: 20 – 60 gyermek létszámra)

A halimbai Ezüstfenyő Turistaszálló gyermek- és ifjúsági csoportok számára összeállított csomagja azoknak szól, akik az egyszerű természetjáráson túl tartalmas, ismeretekkel gazdagító aktív időtöltésre vágynak. Az Ezüstfenyő Turistaszálló megfizethető szálláshellyel, jól képzett túravezetőkkel, előadókkal valamint népszerű egyéb programokkal várja az egyénileg, vagy csoportosan érkező vendégeket.

  • ezustfenyo1
  • ezustfenyo5
  • ezustfenyo4
  • ezustfenyo6

A csomag tartalma

(3 nap, 2 éjszaka két reggelivel, egy ebéddel)

1. nap

  • Látogatás a Szalai Miklós Gyógynövényeskert Bemutató és Oktatóközpontban szakmai kísérettel + kóstoló háromféle gyógyteából
  • Bányászati gyűjtemény a pincemúzeumban
  • Ebéd
  • Kovácsmesterség bemutató. Egy egyszerű tárgy elkészítésén keresztül a gyerekek is kipróbálhatják a kovácsolást, amit haza is vihetnek.

2. nap

  • Csak egy lépés a múlt …. : Egész napos élő történelemóra a Nomádia Szabadidőparkban és Lovardában Ajkán, Halimbától 15 km-re, ezért a programot csak saját busszal érkezőknek ajánljuk. (az útiköltséget nem tartalmazza a csomagár)
  • Ebédelési lehetőség a Nomádia Szabadidőparkban (a csomag ára nem tartalmazza)

3. nap
Bakony túra: két féle táv és nehézségi fok közül lehet választani (20 főtől indítunk túrát):

a./ Séta a Malomvölgyi pihenőparkba (kb. 3 km.) Ismerkedés Halimba helytörténetével (Kossuth emléktábla, Barcza kúria), a helyi növényvilággal, geológiai érdekességekkel. „Szent László pénz” keresés és a legenda ismertetése.

b./ Természetjárás a Padragi-víz völgyében.
A túra során különleges sziklaalakzatok között haladnak el a csoportok – „Oroszlán Szikla” -, látogatást tesznek egy csodálatos szurdokvölgybe, felkeresnek egy természetes karsztforrást, valamint egy híres barlangot is. (A túra indulási helyéig busszal kell menni kb. 3 km, a gyalogtúra hossza 7,5 km, a busz a túra végpontjánál várja a csoportot)

A szabadidő eltöltéséhez a szálláson több társasjáték, póker, csocsó, pingpong, darts, közvetlenül a szállás mellett nagy füves focipálya, az udvarban kerti grillező, bográcsozó hely, nagy kerti terasz, rönkház.

 

A csomag ára:

3 nap, 2 éjszaka 13.000 Ft / főtől
(IFA: + 300 Ft/nap 18 éven felülieknek, fűtési szezonban + fűtési költség, az ár tartalmazza a  túravezetést amit a szállóban kell kérni)

További információ és foglalás az alábbi elérhetőségeken:

Ezüstfenyő Turistaszálló

Cím: 8452Halimba, Kossuth u. 99.

Telefon: +36-88/243-772; +36-30/499-5103

E-mail: paksaj@gmail.com

Honlap: http://www.geoturak.hu