Az ÉLTETŐ Egyesület

Kedves Látogatóink!

Ezt a honlapot az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület hozta létre és tartja karban.
Ha egy-egy túra, vagy ajánlat keltette fel érdeklődésedet, kérünk, közvetlenül az ajánlatban feltüntetett vállalkozóval vedd fel a kapcsolatot!
Ha a honlap működésével, működtetésével kapcsolatban szeretnél érdeklődni keress bennünket bizalommal.

Élményekben gazdag időtöltést kívánunk Neked az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület nevében!

Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

Cím: 8330 Sümeg, Váralja u. 6.
Telefon: +36-87/350-111
E-mail: kozpont@balatonleader.hu

Információk az oldal létrehozásáról:

A Balaton-felvidék 60 településének aktív közösségei, önkormányzatai, vállalkozói a LEADER program előkészítésének folyamatában a korábbi évek közös programjaira, együtt gondolkozásaira alapozva 2007-ben papírra fektették a formálódó partnerséget, elkészítették a 60 település közös vidékfejlesztési programját, majd 2008-ban megalakították az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet. Sok-sok más tevékenységünk mellett – amelyekről a www.balatonleader.hu oldalon olvashatsz -2010-ben egy vászolyi vállalkozó ötlete alapján készítettük el a GPS-es útvonalvezetésre alapozott túraútvonalak kialakítását célzó projektünket.

A közösségi értékek feltárását célzó műhelymunkákon az aktív, téma iránt érdeklődő lakosok segítségével, a helyiek tudására és igényeire alapozva a települési túraútvonalakat alakítottunk ki.

Az útvonalak a jogszabályi procedúrák elkerülése miatt nincsenek felfestve, de minden egyes útvonal megfelelő GPS-es azonosítása lehetővé teszi az internetről, ingyenes okos telefonos alkalmazásokkal a letölthetőséget.

A 160 túraútvonal nem csupán a bakancsos, bringás és lovas túrázóknak érdekes, de igazi csemege az ínyenceknek, rejtettebb értékek iránt érdeklődőknek is. Ez annak köszönhető, hogy a települések kínálatában szerepelnek az Éltető Balaton-felvidéki együttműködésben részt vevő termelők, helyi élelmiszert előállítók, borászok, kézművesek, művészek, szálláshelyet, vendéglátást nyújtó szolgáltatók, múzeumok, tájházak, egyéb felfedezésre váró érdekességek is.

A GPS koordinátákat, fotókat, kisfilmeket, fontos információkat és kedves sztorikat egyaránt tartalmazó honlapunk, mobiltelefonos alkalmazással teszi tervezhetőbbé az aktív kikapcsolódást gyalogszerrel, lóval, kerékpárral, autóval vagy akár szekérrel.

A projekt térséget érintő gazdasági hatása leginkább abban rejlik, hogy láthatóvá váltak olyan, eddig kevésbé ismert vidéki értékek, vállalkozások, gazdaságok, mesteremberek is, akik eddig kevésbé használták a világháló, illetve okos telefonos alkalmazások adta lehetőségeket. A munkamódszer során épülő kapcsolatok a helyi gazdaságban lévő kihasználatlan potenciálokat hozták felszínre számos további fejlődési utat generálva. A gazdasági hatásokon túl meg kell említeni az egész program nagyon jelentős közösségfejlesztő, szemléletformáló hatását is!